voor: 1 Grittibanz

  • Ingrediënten
  • Bereiding:
    • Verdeel het deeg in drieen
    • Rol tweederde uit tot een lap van 23 X 23 cm
    • Steek hieruit met een kop en schotel cirkels voor het hoofd en de romp
    • Leg ze met 1 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat
    • Maak van 25 gr restdeeg een sliert van 18 cm lang
    • Druk hem vast tussen het hoofd en de romp: dit zijn de armen
    • Buig ze tegen de romp
    • Rol de helft van het resterende deeg uit tot een vierkantje van 10 X 10 cm en snijd het diagonaal doormidden
    • Vorm van de ene driehoek een puntmuts met pompon en hecht de andere driehoek aan het hoofd bij wijze van baard
    • Maak met restjes deeg een snor, ogen, wenkbrauwen, handen en voeten
    • Draai sliertjes deeg samen tot een riem
    • Geef het mannetje krenten als knopen
    • Bestrijk het mannetje met losgeroerd ei en laat het rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bak het mannetje in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig