voor: 1 Grittibanz
- Ingrediënten
- 1 portie zoet deeg (Chelsea buns)
- 3 rozijnen
- 1 ei losgeroerd
- Bereiding:
- Verdeel het deeg in drieen
- Rol tweederde uit tot een lap van 23 X 23 cm
- Steek hieruit met een kop en schotel cirkels voor het hoofd en de romp
- Leg ze met 1 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat
- Maak van 25 gr restdeeg een sliert van 18 cm lang
- Druk hem vast tussen het hoofd en de romp: dit zijn de armen
- Buig ze tegen de romp
- Rol de helft van het resterende deeg uit tot een vierkantje van 10 X 10 cm en snijd het diagonaal doormidden
- Vorm van de ene driehoek een puntmuts met pompon en hecht de andere driehoek aan het hoofd bij wijze van baard
- Maak met restjes deeg een snor, ogen, wenkbrauwen, handen en voeten
- Draai sliertjes deeg samen tot een riem
- Geef het mannetje krenten als knopen
- Bestrijk het mannetje met losgeroerd ei en laat het rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak het mannetje in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig