voor: 8 broodjes

  • Ingrediënten
    • 1 portie zoet deeg (Chelsea buns)
    • 8 eieren op kamertemperatuur
    • Losgeroerd ei om te glaceren

  • Bereiding:
    • Verdeel het deeg in 8 stukken
    • Leg ze in een ingevette plastic zak
    • Snijd 1 stuk in drieen en vorm hiervan slierten van 25 cm lang
    • Vlecht ze
    • Leg de vlecht op zijn kant en vorm er een ovaal van
    • Herhaal met de resterende stukken deeg
    • Leg ze op een ingevette bakplaat
    • Leg in elk nestje een ei
    • Bestrijk het deeg met losgeroerd ei
    • Dek alle broodjes af met ingevette plastic folie en laat ze rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin
    • Laat ze iets afkoelen en serveer ze warm; of beschilder de eieren met voedingskleurstof en serveer de broodjes koud