voor: 4 fougasses

  • Ingrediënten
    • 700 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 175 gr fijne witte suiker
    • 15 gr verse gist
    • 2 eieren losgeroerd
    • geraspte schil van 1 grote sinaasappel
    • 1 el oranjebloesemwater
    • 5 el olijfolie
    • 75 gr oranjesnippers
    • olijfolie om te bestrijken

  • Bereiding:
    • Vermeng in een kom de bloem met het zout en de suiker
    • Verkruimel de gist in een kom met 6 el lauw water
    • Voeg na 5 minuten 6 el van de bloem toe en roer tot een dik mengsel
    • Laat het 15 minuten rusten tot zich schuim vormt
    • Klop de eieren, het sinaasappelraspsel, oranjebloesemwater en de olie door elkaar
    • Voeg dit mengsel toe aan de resterende bloem
    • Voeg het gistmengsel toe
    • Roer alles tot een zacht deeg
    • Kneed het 10 minuten tot het glad en elastisch is
    • Werk er de oranjesnippers door
    • Verdeel het deeg in vieren
    • Vorm langwerpige deegplakken van 15 X 30 cm en 1 cm dik
    • Kerf met een mes een visgraatmotief in de deegplakken
    • Leg ze op bakplaten en laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bestrijk de broden licht met olie Bak ze 20 minuten