voor: 4 fougasses
- Ingrediënten
- 700 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 175 gr fijne witte suiker
- 15 gr verse gist
- 2 eieren losgeroerd
- geraspte schil van 1 grote sinaasappel
- 1 el oranjebloesemwater
- 5 el olijfolie
- 75 gr oranjesnippers
- olijfolie om te bestrijken
- Bereiding:
- Vermeng in een kom de bloem met het zout en de suiker
- Verkruimel de gist in een kom met 6 el lauw water
- Voeg na 5 minuten 6 el van de bloem toe en roer tot een dik mengsel
- Laat het 15 minuten rusten tot zich schuim vormt
- Klop de eieren, het sinaasappelraspsel, oranjebloesemwater en de olie door elkaar
- Voeg dit mengsel toe aan de resterende bloem
- Voeg het gistmengsel toe
- Roer alles tot een zacht deeg
- Kneed het 10 minuten tot het glad en elastisch is
- Werk er de oranjesnippers door
- Verdeel het deeg in vieren
- Vorm langwerpige deegplakken van 15 X 30 cm en 1 cm dik
- Kerf met een mes een visgraatmotief in de deegplakken
- Leg ze op bakplaten en laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bestrijk de broden licht met olie Bak ze 20 minuten