voor: 1 brood van circa 600 gr

  • Ingredi├źnten
    • 15 gr verse gist
    • 3 dl lauw water
    • 6 el olijfolie
    • 550 gr bakkersbloem
    • 2 tl zout
    • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
    • 1 el grof zeezout

  • Bereiding:
    • Roer de gist met de helft van het water tot een papje
    • Klop er het resterende water en 4 el olie door
    • Zeef de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt
    • Kneed 10 minuten tot het glad is
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door
    • Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Druk vlak voor het einde van de rijstijd met uw vingertoppen relief in het brood
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C
    • Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout
    • Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven
    • Bak het brood in 20 minuten goudbruin
    • De focaccia bij voorkeur warm serveren