voor: 1 brood van circa 600 gr
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist
- 3 dl lauw water
- 6 el olijfolie
- 550 gr bakkersbloem
- 2 tl zout
- 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 el grof zeezout
- Bereiding:
- Roer de gist met de helft van het water tot een papje
- Klop er het resterende water en 4 el olie door
- Zeef de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt
- Kneed 10 minuten tot het glad is
- Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door
- Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm
- Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Druk vlak voor het einde van de rijstijd met uw vingertoppen relief in het brood
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout
- Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven
- Bak het brood in 20 minuten goudbruin
- De focaccia bij voorkeur warm serveren