voor: circa 18 doughnuts

  • Ingrediënten
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 50 gr fijne witte suiker
    • 6 gr instant gist (zakje)
    • 2 dl melk
    • 1 ei losgeroerd
    • 25 gr gesmolten boter
    • Zonnebloemolie om te frituren
    • Fijne witte suiker om te bestuiven
    • Frambozenjam als vulling

  • Bereiding:
    • Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom
    • Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door
    • Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt
    • Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik
    • Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee
    • Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje
    • Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verhit de olie tot 180°C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie)
    • Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn
    • Laat ze afkoelen
    • Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker Vulling:
    • Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in