voor: circa 18 doughnuts
- Ingrediënten
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 50 gr fijne witte suiker
- 6 gr instant gist (zakje)
- 2 dl melk
- 1 ei losgeroerd
- 25 gr gesmolten boter
- Zonnebloemolie om te frituren
- Fijne witte suiker om te bestuiven
- Frambozenjam als vulling
- Bereiding:
- Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom
- Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door
- Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt
- Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik
- Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee
- Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje
- Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Verhit de olie tot 180°C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie)
- Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn
- Laat ze afkoelen
- Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker Vulling:
- Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in