voor: 20 crumpets

  • Ingrediënten
    • 2 tl gedroogde gist of 15 gr verse gist
    • 1 tl fijne witte suiker
    • 2.5 dl lauw water
    • 350 gr bakkersbloem
    • 1/2 tl dubbelkoolzure soda
    • 1 tl zout
    • 2 dl lauwe melk

  • Bereiding:
    • Roer de gist met de suiker door het water
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan
    • Roer er de bloem door
    • Laat 30 minuten staan tot zich schuim vormt
    • Roer geleidelijk met de overige ingredienten tot een glad, vloeibaar beslag
    • Voeg zonodig meer melk toe
    • Vet een grilleerplaat, koekplaat of koekepan in
    • Vet crumpetvormpjes van circa 7 cm in
    • Verwarm de plaat en plaats de vormpjes erop
    • Giet in elke ring 2 el beslag
    • Bak de crumpets tot ze stollen en zich gaatjes vormen
    • Verwijder de ringen, keer de crumpets en bak ze lichtbruin
    • Verwerk het resterende beslag op dezelfde manier
    • Laat de crumpets afkoelen op een rooster
    • Toast ze en serveer ze met boter