voor: 20 crumpets
- Ingrediënten
- 2 tl gedroogde gist of 15 gr verse gist
- 1 tl fijne witte suiker
- 2.5 dl lauw water
- 350 gr bakkersbloem
- 1/2 tl dubbelkoolzure soda
- 1 tl zout
- 2 dl lauwe melk
- Bereiding:
- Roer de gist met de suiker door het water
- Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan
- Roer er de bloem door
- Laat 30 minuten staan tot zich schuim vormt
- Roer geleidelijk met de overige ingredienten tot een glad, vloeibaar beslag
- Voeg zonodig meer melk toe
- Vet een grilleerplaat, koekplaat of koekepan in
- Vet crumpetvormpjes van circa 7 cm in
- Verwarm de plaat en plaats de vormpjes erop
- Giet in elke ring 2 el beslag
- Bak de crumpets tot ze stollen en zich gaatjes vormen
- Verwijder de ringen, keer de crumpets en bak ze lichtbruin
- Verwerk het resterende beslag op dezelfde manier
- Laat de crumpets afkoelen op een rooster
- Toast ze en serveer ze met boter