voor: 1 brood van 700 gr

  • Ingredi├źnten
    • 175 gr tarwebloem
    • 175 gr bruine basterdsuiker
    • 2 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 85 gr grofgehakte walnoten
    • 2 eieren losgeroerd
    • 3/4 dl zonnebloemolie
    • 175 gr courgette geraspt
    • 1 tl sinaasappel of citroenraspsel

  • Bereiding:
    • Vet een broodvorm van circa 3/4 liter inhoud in
    • Verwarm de oven voor op 180┬░C
    • Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom
    • Voeg de walnoten toe
    • Roer de olie door de eieren
    • Klop ze met de courgettes en het raspsel vlug door het bloemmengsel
    • Schep het beslag in de vorm en bak het brood 50 minuten
    • Laat het brood 5 minuten afkoelen alvorens het uit de vorm te lichten