voor: 2 broden
- Ingrediënten
- 700 gr bakkersbloem
- 25 gr verse gist
- 4.25 dl lauw water
- 1 dl olijfolie
- 2 tl zout
- Bereiding:
- Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
- Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water
- Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl
- Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg
- Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt
- Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door
- Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt
- Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat
- Laat ze rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten