voor: 2 broden

  • Ingrediënten
    • 700 gr bakkersbloem
    • 25 gr verse gist
    • 4.25 dl lauw water
    • 1 dl olijfolie
    • 2 tl zout

  • Bereiding:
    • Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
    • Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water
    • Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl
    • Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg
    • Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door
    • Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat
    • Laat ze rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten