voor: 10 chapati’s

  • IngrediĆ«nten
    • 225 gr volkorenmeel
    • 1.5 dl water
    • 1 tl zout

  • Bereiding:
    • Zeef het meel in een kom en voeg slechts een gedeelte van de uitgezeefde zemelen toe
    • Voeg de helft van het water toe en vervolgens het zout
    • Werk er geleidelijk het resterende water door tot u een kleverig deeg hebt
    • Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch, maar nog enigszins vochtig is
    • Maak kleine stukjes deeg los, rol die door de bloem en plet ze
    • Rol ze uit tot rondjes van circa 17 cm
    • Verhit een stevige koekepan zonder vet en bak elke chapati 30 seconden aan elke kant tot hij gespikkeld en iets dikker is
    • Keer hem, druk hem met een theedoek tegen de pan en bak hem nog 30 seconden
    • Keer hem opnieuw en herhaal deze handeling
    • Houd ze warm terwijl u de rest bakt