voor: 6 stuks

  • Ingredi├źnten
    • 1 portie pizzadeeg
    • 3 el olijfolie

      Vulling 1:

    • 100 gr zachte roomkaas met knoflook en kruiden
    • 75 gr Parmaham of andere rauwe ham, kleingesneden
    • 400 gr artisjokhartjes uit blik, uitgelekt, in vieren
    • 100 gr mozzarella, geraspt

      Vulling 2:

    • 1 el olijfolie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 500 gr rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in plakken
    • 25 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, kleingesneden
    • 1 el verse basilicum of oregano of 1 tl gedroogde oregano
    • 100 gr mozzarella, geraspt

      Vulling 3:

    • 200 gr cannellinibonen uit blik, uitgelekt
    • 25 gr Italiaanse salami, kleingesneden
    • 1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd, kleingesneden
    • 1 el verse salie, fijngehakt
    • 25 gr mozzarella, geraspt

  • Bereiding:
    • Maak het pizzadeeg en laat het rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
    • Verdeel het in 6 stukken en vorm hiervan deegrondjes van 15 cm doorsnee
    • Bereid de vulling van uw keus (elke is voldoende voor 1 portie deeg)
    • Schep de vulling middenop de deegrondjes
    • Strooi er peper en zout naar smaak bij
    • Maak de randen van de deegrondjes vochtig
    • Schuif de vulling naar de ene helft van de deegrondjes
    • Klap ze dubbel
    • Druk de randen stevig aan
    • Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met olijfolie
    • Laat ze 10 minuten rijzen
    • Verwarm ondertussen de oven voor op 220┬░C
    • Bak de calzone vervolgens 15 minuten tot het brood hol klinkt als u er tegen tikt
    • Traditionele bereidingswijze: frituur de calzone 3 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn