voor: 6 stuks
- Ingrediënten
- 1 portie pizzadeeg
- 3 el olijfolie Vulling 1:
- 100 gr zachte roomkaas met knoflook en kruiden
- 75 gr Parmaham of andere rauwe ham, kleingesneden
- 400 gr artisjokhartjes uit blik, uitgelekt, in vieren
- 100 gr mozzarella, geraspt Vulling 2:
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 500 gr rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in plakken
- 25 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, kleingesneden
- 1 el verse basilicum of oregano of 1 tl gedroogde oregano
- 100 gr mozzarella, geraspt Vulling 3:
- 200 gr cannellinibonen uit blik, uitgelekt
- 25 gr Italiaanse salami, kleingesneden
- 1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd, kleingesneden
- 1 el verse salie, fijngehakt
- 25 gr mozzarella, geraspt
- Bereiding:
- Maak het pizzadeeg en laat het rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
- Verdeel het in 6 stukken en vorm hiervan deegrondjes van 15 cm doorsnee
- Bereid de vulling van uw keus (elke is voldoende voor 1 portie deeg)
- Schep de vulling middenop de deegrondjes
- Strooi er peper en zout naar smaak bij
- Maak de randen van de deegrondjes vochtig
- Schuif de vulling naar de ene helft van de deegrondjes
- Klap ze dubbel
- Druk de randen stevig aan
- Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met olijfolie
- Laat ze 10 minuten rijzen
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C
- Bak de calzone vervolgens 15 minuten tot het brood hol klinkt als u er tegen tikt
- Traditionele bereidingswijze: frituur de calzone 3 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn