hoeveelheid: 2 broden van circa 350 gr

  • Ingredi├źnten
    • 1.5 dl kokend water
    • 85 gr rozijnen
    • 15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
    • 700 gr meergranenmeel
    • 1 tl zout
    • 15 gr margarine
    • Volkoren graankorrels voor de garnering

  • Bereiding:
    • Giet het kokende water over de rozijnen en laat ze 2 uur wellen
    • Hak ze fijn in een keukenmachine
    • Roer de gist los met 3 dl lauw water
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat die dan 10 minuten rusten tot zich schuim vormt
    • Doe het meel met het zout in een kom en wrijf er de margarine door zodat u een kruimelig mengsel krijgt
    • Voeg de rozijnenpasta en het gistmengsel toe
    • Kneed in 5 minuten tot een zacht deeg
    • Laat dit afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit
    • Vorm 2 platte ronde broden, plaats ze op een ingevette bakplaat en kerf ze kruiselings in
    • Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Bestrijk ze met melk en bestrooi ze met tarwekorrels
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C en bak de broden 20 minuten tot ze hol klinken als u er tegen tikt