hoeveelheid: 2 broden van circa 500 gr

  • Ingrediënten
    • Halve portie volkorenbrood deeg van 700 gr meel
    • 50 gr pompoenzaad
    • 50 gr sesam of maanzaad
    • 50 gr zonnebloempitten

  • Bereiding:
    • Maak het volkorendeeg zoals aangegeven in het recept en kneed tot het glad is
    • Werk er alle zaden en pitten door
    • Vorm 2 broden en leg ze in ingevette bakvormen van 1/2 liter inhoud
    • Kerf de broden eventueel in de lengte in
    • Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220°C broden dan 20 minuten; draai de
    • oventemperatuur terug tot 200°C en bak ze nog 15 minuten tot ze hol klinken als u er tegen tikt
    • Bak de broden de laatste 5 minuten zonder vorm, zodat ze een knapperige korst krijgen