voor: 12 brioches
- Ingrediënten
- 300 gr bakkersbloem
- 1/2 tl zout
- 6 gr instant gist (zakje)
- 3 el melk
- 75 gr boter, gesmolten, afgekoeld
- 25 gr fijne witte suiker
- 2 eieren losgeroerd
- Losgeroerd ei om de broodjes te bestrijken
- Bereiding:
- Vermeng de bloem, het zout en de gist in een kom
- Voeg de overige ingredienten toe en roer tot u een kleverig deeg hebt
- Kneed het 5 minuten
- Leg het terug in de kom en laat het afgedekt met ingevette plastic folie een hele nacht rijzen in de koelkast
- Sla het deeg in en verdeel het in 12 stukken
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Vet 12 brioche- of diepe muffinvormpjes in
- Maak van elk stuk deeg een kwart los
- Rol grote en kleine balletjes deeg
- Druk de grote ballen in de vormpjes, maak met uw vinger een kuiltje in het midden en plaats hierin de kleinere balletjes
- Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei
- Laat ze rijzen tot het dubbele volume
- Bak de broodjes vervolgens in 15 minuten goudbruin