voor: 12 brioches

  • Ingredi├źnten
    • 300 gr bakkersbloem
    • 1/2 tl zout
    • 6 gr instant gist (zakje)
    • 3 el melk
    • 75 gr boter, gesmolten, afgekoeld
    • 25 gr fijne witte suiker
    • 2 eieren losgeroerd
    • Losgeroerd ei om de broodjes te bestrijken

  • Bereiding:
    • Vermeng de bloem, het zout en de gist in een kom
    • Voeg de overige ingredienten toe en roer tot u een kleverig deeg hebt
    • Kneed het 5 minuten
    • Leg het terug in de kom en laat het afgedekt met ingevette plastic folie een hele nacht rijzen in de koelkast
    • Sla het deeg in en verdeel het in 12 stukken
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C
    • Vet 12 brioche- of diepe muffinvormpjes in
    • Maak van elk stuk deeg een kwart los
    • Rol grote en kleine balletjes deeg
    • Druk de grote ballen in de vormpjes, maak met uw vinger een kuiltje in het midden en plaats hierin de kleinere balletjes
    • Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei
    • Laat ze rijzen tot het dubbele volume
    • Bak de broodjes vervolgens in 15 minuten goudbruin