voor: 10 tot 12 blini’s
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist
- 1 tl fijne witte suiker
- 1.75 dl lauw water
- 85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem of 150 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 1 ei gesplitst
- 1.75 dl melk
- 1 el zure room
- 25 gr boter
- Bereiding:
- Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt
- Zeef de meelsoorten met het zout in een kom
- Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt
- Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume
- Klop er de melk en zure room door
- Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag
- Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten
- Maak met 3 el beslag een klein pannekoekje
- Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant
- Houd de blini’s warm onder een doek terwijl u de rest bakt
- Serveer de blini’s warm met zure room en zalmeitjes