voor: 10 tot 12 blini’s

  • IngrediĆ«nten
    • 15 gr verse gist
    • 1 tl fijne witte suiker
    • 1.75 dl lauw water
    • 85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem of 150 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 1 ei gesplitst
    • 1.75 dl melk
    • 1 el zure room
    • 25 gr boter

  • Bereiding:
    • Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt
    • Zeef de meelsoorten met het zout in een kom
    • Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt
    • Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Klop er de melk en zure room door
    • Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag
    • Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten
    • Maak met 3 el beslag een klein pannekoekje
    • Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant
    • Houd de blini’s warm onder een doek terwijl u de rest bakt
    • Serveer de blini’s warm met zure room en zalmeitjes