voor: 1 brood van circa 1 kg

  • Ingrediënten
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 1 tl gemengde specerijen
    • 85 gr margarine
    • 6 gr instant gist (zakje)
    • 85 gr bruine basterdsuiker
    • 1.25 dl lauwe melk
    • 1 dl koude thee
    • 1 ei losgeroerd
    • 350 gr gemengde gedroogde vruchten
    • 50 gr onranjesnippers Voor het glazuur:
    • 50 gr fijne witte suiker, opgelost in 1 el water

  • Bereiding:
    • Zeef de bloem met het zout en de specerijen in een kom
    • Wrijf er vervolgens het vet door zodat u een kruimelig mengsel krijgt
    • Roer er de gist en suiker door
    • Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk, de thee en het ei
    • Kneed 5 minuten tot een kleverig deeg
    • Werk er de vruchten en oranjesnippers door
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en kneed opnieuw
    • Leg het deeg in een ronde cakevorm van 20 cm doorsnee (1 liter inhoud)
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Bak het brood 10 minuten
    • Draai de oventemperatuur terug tot 190°C en bak het brood nog 25 minuten
    • Haal het na 4 minuten uit de vorm en bestrijk het met het glazuur