voor: 1 brood van circa 1 kg
- Ingrediënten
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 1 tl gemengde specerijen
- 85 gr margarine
- 6 gr instant gist (zakje)
- 85 gr bruine basterdsuiker
- 1.25 dl lauwe melk
- 1 dl koude thee
- 1 ei losgeroerd
- 350 gr gemengde gedroogde vruchten
- 50 gr onranjesnippers Voor het glazuur:
- 50 gr fijne witte suiker, opgelost in 1 el water
- Bereiding:
- Zeef de bloem met het zout en de specerijen in een kom
- Wrijf er vervolgens het vet door zodat u een kruimelig mengsel krijgt
- Roer er de gist en suiker door
- Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk, de thee en het ei
- Kneed 5 minuten tot een kleverig deeg
- Werk er de vruchten en oranjesnippers door
- Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en kneed opnieuw
- Leg het deeg in een ronde cakevorm van 20 cm doorsnee (1 liter inhoud)
- Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bak het brood 10 minuten
- Draai de oventemperatuur terug tot 190°C en bak het brood nog 25 minuten
- Haal het na 4 minuten uit de vorm en bestrijk het met het glazuur