voor: 20 broodjes

  • Ingredi├źnten
    • 1/2 portie wit brooddeeg
    • 100 gr boter
    • 100 gr margarine

  • Bereiding:
    • Maak het brooddeeg met 700 gr bloem
    • Laat het deeg vervolgens afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Prak met een vork de boter en margarine
    • Sla het deeg in en vorm er een langwerpige lap van
    • Bestrijk tweederde van het deeg met eenderde van het vet
    • Vouw de onbehandelde deeglap over het midden en vouw het onderste deel van het deeg hierover
    • Druk de hoeken aan. Plaats het deeg 30 minuten in de koelkast
    • Rol het deeg uit en werk er eenderde van het vet door als boven aangegeven
    • Plaats het deeg weer in de koelkast
    • Rol uit en werk er het resterende vet door
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C
    • Rol het deeg uit en steek 20 rondjes van circa 7 cm uit
    • Plaats ze op een bakplaat en laat ze afgedekt 20 minuten rijzen
    • Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin