voor: 20 broodjes
- Ingrediënten
- 1/2 portie wit brooddeeg
- 100 gr boter
- 100 gr margarine
- Bereiding:
- Maak het brooddeeg met 700 gr bloem
- Laat het deeg vervolgens afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Prak met een vork de boter en margarine
- Sla het deeg in en vorm er een langwerpige lap van
- Bestrijk tweederde van het deeg met eenderde van het vet
- Vouw de onbehandelde deeglap over het midden en vouw het onderste deel van het deeg hierover
- Druk de hoeken aan. Plaats het deeg 30 minuten in de koelkast
- Rol het deeg uit en werk er eenderde van het vet door als boven aangegeven
- Plaats het deeg weer in de koelkast
- Rol uit en werk er het resterende vet door
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Rol het deeg uit en steek 20 rondjes van circa 7 cm uit
- Plaats ze op een bakplaat en laat ze afgedekt 20 minuten rijzen
- Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin