- Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 60 gr boter, zachtgeroerd
- 100 gr bloem
- Bereiding:
- Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, pel ze en laat ze afkoelen
- Pureer de aardappelen zeer fijn en werk er de boter en geleidelijk de bloem door
- Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik
- Steek hieruit rondjes of driehoekjes van 6 of 7 cm
- Verhit een grilleerplaat of stevige koekepan
- Wrijf de pan in met zout en keukenpapier
- Schud het zout eruit
- Wrijf de pan in met reuzel en keukenpapier (Een pan met anti-kleeflaag hoeft u niet voor te bereiden)
- Plaats de pan boven een laag vuur
- Bak de aardappelkoekjes aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn
- Serveer ze onmiddellijk, of laat ze afkoelen op een rooster en verhit ze later onder de grill