• IngrediĆ«nten
    • 500 gr aardappelen
    • 60 gr boter, zachtgeroerd
    • 100 gr bloem

  • Bereiding:
    • Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, pel ze en laat ze afkoelen
    • Pureer de aardappelen zeer fijn en werk er de boter en geleidelijk de bloem door
    • Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik
    • Steek hieruit rondjes of driehoekjes van 6 of 7 cm
    • Verhit een grilleerplaat of stevige koekepan
    • Wrijf de pan in met zout en keukenpapier
    • Schud het zout eruit
    • Wrijf de pan in met reuzel en keukenpapier (Een pan met anti-kleeflaag hoeft u niet voor te bereiden)
    • Plaats de pan boven een laag vuur
    • Bak de aardappelkoekjes aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn
    • Serveer ze onmiddellijk, of laat ze afkoelen op een rooster en verhit ze later onder de grill