Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- Zout
- 500 gr broccoli
- 4 tomaten
- 100 gr rauwe ham in iets dikkere plakjes
- 100 gr gekookte ham
- 3 eetlepels rode pesto
- 1 dl melk
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes
- Kook de broccoli in weinig water met zout in ± 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
- Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door
- Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper