Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • Zout
    • 500 gr broccoli
    • 4 tomaten
    • 100 gr rauwe ham in iets dikkere plakjes
    • 100 gr gekookte ham
    • 3 eetlepels rode pesto
    • 1 dl melk
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes
    • Kook de broccoli in weinig water met zout in ± 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af
    • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes
    • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
    • Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
    • Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door
    • Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper