Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • Zout
    • 750 gr broccoli
    • 4 eetlepels zure room
    • 1 klein ei
    • Peper
    • Nootmuskaat
    • 1 theelepel mosterd
    • Worcestershiresaus
    • 100 gr geraspte oude kaas
    • 200 gr grof gehakte gemengde noten


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ± 20 minuten gaar
    • Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes
    • Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in ± 10 minuten gaar
    • Giet de aardappelen en de broccoli af
    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    • Stamp de broccoli met de aardappelen fijn
    • Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje worcestershiresaus, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot
    • Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden