Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 kg kruimige aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 1 liter frituurolie
    • 100 gr mager gerookt spek
    • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
    • 500 gr broccoliroosjes
    • 1 rode paprika in blokjes
    • 1 blikje maïskorrels (inhoud 150 gr), uitgelekt
    • 250 gr grof geraspte gruyère
    • 1 1/2 dl zure room


  • Bereiding:

    • Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen)
    • Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 2 1/2 cm water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken
    • Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen
    • Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door
    • Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree
    • Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop