Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 kg kruimige aardappelen
- Zout
- Peper
- 1 liter frituurolie
- 100 gr mager gerookt spek
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 500 gr broccoliroosjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 blikje maïskorrels (inhoud 150 gr), uitgelekt
- 250 gr grof geraspte gruyère
- 1 1/2 dl zure room
-
Bereiding:- Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen)
- Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 2 1/2 cm water met zout in 20 minuten gaar
- Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken
- Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen
- Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree
- Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop