Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 250 gram broccoli
    • 250 gram uien
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 500 gram zalmfilet
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels versgehakte peterselie
    • 1 dl slagroom of koffieroom
    • peper, zout
    • 100 gram geraspte jongbelegen kaas
    • 100 gram roomkaas


  • Bereiding:

    • Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten
    • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen
    • Bak ze goudbruin met de geperste knoflook in de olijfolie
    • Snij de zalm in kleine stukjes
    • Schep de zalm en 1 eetlepel peterselie door het uimengsel
    • Verwarm de oven voor op 180 ┬░ C
    • Vet een springvorm (24 cm) in met boter of olie
    • Verdeel de broccoliroosjes over de bodem en schep het vismengsel erop
    • Meng de eieren met de helft van de peterselie, de slagroom, de geraspte kaas en de roomkaas
    • Voeg peper en zout naar smaak toe
    • Giet het eimengsel over de taart
    • Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar
    • Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de peterselie