Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gram broccoli
- 250 gram uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram zalmfilet
- 3 eieren
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
- 1 dl slagroom of koffieroom
- peper, zout
- 100 gram geraspte jongbelegen kaas
- 100 gram roomkaas
-
Bereiding:- Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen
- Bak ze goudbruin met de geperste knoflook in de olijfolie
- Snij de zalm in kleine stukjes
- Schep de zalm en 1 eetlepel peterselie door het uimengsel
- Verwarm de oven voor op 180 ° C
- Vet een springvorm (24 cm) in met boter of olie
- Verdeel de broccoliroosjes over de bodem en schep het vismengsel erop
- Meng de eieren met de helft van de peterselie, de slagroom, de geraspte kaas en de roomkaas
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Giet het eimengsel over de taart
- Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar
- Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de peterselie