Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr gekookte witte rijst
- 350 gr Quornstukjes
- 3 eetlepels arachideolie
- 200 gr gepelde walnoten
- 1 stronk broccoli in roosjes
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 fijngesneden schijven gember
- 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel zout
- 3 theelepels maïzena
- 4 eetlepels zoete sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 2 dl koud water
-
Bereiding:- Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze
met een schuimspaan uit de wok - Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het
zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe - Laat ± 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is
- Serveer met de witte rijst
- Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze