Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr gekookte witte rijst
    • 350 gr Quornstukjes
    • 3 eetlepels arachideolie
    • 200 gr gepelde walnoten
    • 1 stronk broccoli in roosjes
    • 2 uitgeperste teentjes knoflook
    • 2 fijngesneden schijven gember
    • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 3 theelepels maïzena
    • 4 eetlepels zoete sojasaus
    • 1 theelepel suiker
    • 3 eetlepels droge witte wijn
    • 2 dl koud water


  • Bereiding:

    • Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze
      met een schuimspaan uit de wok
    • Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
    • Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
    • Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten
    • Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het
      zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe
    • Laat ± 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is
    • Serveer met de witte rijst