Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gram broccoli
- olijfolie
- 1 bosje radijs
- 2 teentjes knoflook
- 15 olijven zonder pit, in vieren gesneden
- 75 gr walnoten
- 3 eetlepels walnotenolie
-
Bereiding:- Haal de roosjes van de broccolistengel en verdeel ze in kleine roosjes
- Kook deze in 3 – 5 minuten in weinig water beetgaar
- Schil de broccolistengel, verwijder de blaadjes en snijd in 1/2 cm dikke plakjes
- Verhit een scheutje olijfolie en roerbak hierin de broccolistengel en pers de knoflook erboven uit
- Laat dit alles, op een middelmatig vuur met een deksel op de pan, in 10 – 15 minuten garen
- Voeg er in de laatste minuten de heel grof gehakte noten en olijven aan toe
- Schenk van het vuur af de olie erbij en schep de roosjes erdoor