Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gram broccoli
    • olijfolie
    • 1 bosje radijs
    • 2 teentjes knoflook
    • 15 olijven zonder pit, in vieren gesneden
    • 75 gr walnoten
    • 3 eetlepels walnotenolie


  • Bereiding:

    • Haal de roosjes van de broccolistengel en verdeel ze in kleine roosjes
    • Kook deze in 3 – 5 minuten in weinig water beetgaar
    • Schil de broccolistengel, verwijder de blaadjes en snijd in 1/2 cm dikke plakjes
    • Verhit een scheutje olijfolie en roerbak hierin de broccolistengel en pers de knoflook erboven uit
    • Laat dit alles, op een middelmatig vuur met een deksel op de pan, in 10 – 15 minuten garen
    • Voeg er in de laatste minuten de heel grof gehakte noten en olijven aan toe
    • Schenk van het vuur af de olie erbij en schep de roosjes erdoor