• Ingredi├źnten:


    • 250 gr bloem

    • 1 theelepel zout

    • 75 gr koude boter

    • 1 ei

    • Enkele eetlepels water

    • 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie

    • 350 gr mager rundergehakt

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat

    • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper

    • Zout

    • Peper

  • Bereiding:


    • Zeef de bloem met het zout in een kom

    • Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel

    • Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan

    • Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten


      Maak intussen de vulling:


    • Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul

    • Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de stukjes tomaat en de fijngehakte rode peper toe

    • Draai de hittebron laag en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen

    • Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper

    • Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ca. 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ├▒ 20 centimeter

    • Doe het gehaktmengsel in de vorm

    • Rol de rest van het deeg uit en dek hier de pastei mee af

    • Druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast

    • Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is

    • Serveer de in punten gesneden pastei warm of koud