Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 4 kabeljauwfilets
    • 1 citroen
    • 2 tomaten
    • 3 bosjes verse kruiden (peterselie, bieslook, koriander)
    • 10 takjes verse munt
    • 1 grote ui
    • 1 teentje knoflook
    • zout, versgemalen peper
    • 1 dl olijfolie



  • Bereiding:

    • Dep de kabeljauwfilets droog
    • Pers de citroen uit en besprenkel de vis ermee
    • Ontvel de tomaten
    • Was de kruiden en verwijder de steeltjes
    • Pel de ui en de knoflook
    • Pureer de tomaten met de kruiden, ui en de knoflook tot een smeuig mengsel, breng het op smaak met zout en peper
    • Wrijf de vis in met het kruidenmengsel en laat de vis afgedekt in de koeling 1 uur marineren
    • Leg de vis met het kruidenmengsel in een ruime pan en schenk de olie er over
    • Laat de vis op een matig vuur in ┬▒ 8 minuten gaar worden
    • Laat de deksel op de pan, zodat de aroma’s van de kruiden niet verloren gaan