Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 kabeljauwfilets
- 1 citroen
- 2 tomaten
- 3 bosjes verse kruiden (peterselie, bieslook, koriander)
- 10 takjes verse munt
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- zout, versgemalen peper
- 1 dl olijfolie
-
Bereiding:- Dep de kabeljauwfilets droog
- Pers de citroen uit en besprenkel de vis ermee
- Ontvel de tomaten
- Was de kruiden en verwijder de steeltjes
- Pel de ui en de knoflook
- Pureer de tomaten met de kruiden, ui en de knoflook tot een smeuig mengsel, breng het op smaak met zout en peper
- Wrijf de vis in met het kruidenmengsel en laat de vis afgedekt in de koeling 1 uur marineren
- Leg de vis met het kruidenmengsel in een ruime pan en schenk de olie er over
- Laat de vis op een matig vuur in ± 8 minuten gaar worden
- Laat de deksel op de pan, zodat de aroma’s van de kruiden niet verloren gaan