-
Ingrediënten:-
250 gr bloem -
1 theelepel zout -
75 gr koude boter -
1 ei -
enkele eetlepels water -
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
2 eetlepels bloem -
1 dl kippebouillon -
1 dl melk -
75 gr fijngehakte champignons -
350 gr in kleine stukjes gesneden gaar kippevlees -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Zeef de bloem met het zout in een kom -
Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel -
Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan -
Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten
Maak de vulling: -
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten -
Roer de bloem door het uimengsel -
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kippebouillon en de melk toe tot een dikke saus is ontstaan -
Roer de fijngehakte champignons en de stukjes kippevlees door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper -
Laat de saus 3 minuten zachtjes koken -
Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ñ 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ñ 20
centimeter -
Doe de kipperago–t in de vorm -
Rol de rest van het deeg uit en dek hier de pastei mee af -
Druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast -
Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is -
Serveer de in punten gesneden kippepastei warm
-