• Ingrediënten:


    • 250 gr bloem

    • 1 theelepel zout

    • 75 gr koude boter

    • 1 ei

    • enkele eetlepels water

    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 2 eetlepels bloem

    • 1 dl kippebouillon

    • 1 dl melk

    • 75 gr fijngehakte champignons

    • 350 gr in kleine stukjes gesneden gaar kippevlees

    • Zout

    • Peper

  • Bereiding:


    • Zeef de bloem met het zout in een kom

    • Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel

    • Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan

    • Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten


      Maak de vulling:


    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Roer de bloem door het uimengsel

    • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kippebouillon en de melk toe tot een dikke saus is ontstaan

    • Roer de fijngehakte champignons en de stukjes kippevlees door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper

    • Laat de saus 3 minuten zachtjes koken

    • Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ñ 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ñ 20
      centimeter

    • Doe de kipperago–t in de vorm

    • Rol de rest van het deeg uit en dek hier de pastei mee af

    • Druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast

    • Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is

    • Serveer de in punten gesneden kippepastei warm