Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr spruitjes
- 2 wortelen
- 50 gr zuring
- 2 liter blond bier
- 50 gr rijst
- 50 gr boter
- 750 gr aardappelen
- Peper
- Zout
- Eventueel 1/4 liter melk
-
Bereiding:- Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de
boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen - Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken
- Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit
10-12 minuten op zacht vuur doorkoken - Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof
- Voeg peper en de rest van de boter toe
- Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier
- Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de
zuring toe - Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op
klein vuur door en door warm worden - Voeg voor het opdienen nog wat boter toe
- Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen
De melk moet dan heel even meekoken
- Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de