Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr spruitjes
    • 2 wortelen
    • 50 gr zuring
    • 2 liter blond bier
    • 50 gr rijst
    • 50 gr boter
    • 750 gr aardappelen
    • Peper
    • Zout
    • Eventueel 1/4 liter melk


  • Bereiding:

    • Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de
      boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen
    • Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken
    • Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit
      10-12 minuten op zacht vuur doorkoken
    • Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof
    • Voeg peper en de rest van de boter toe
    • Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier
    • Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de
      zuring toe
    • Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op
      klein vuur door en door warm worden
    • Voeg voor het opdienen nog wat boter toe
    • Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen
      De melk moet dan heel even meekoken