Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr runderschenkel
    • 2 liter water
    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
    • 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
    • 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien
    • 2 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes
    • 4 takjes peterselie
    • 2 takjes selderij
    • 5 geplette witte peperkorrels
    • Zout


  • Bereiding:

    • Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook
    • Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe
    • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken
    • Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes
    • Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan
    • Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven
    • Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper