Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr runderschenkel
- 2 liter water
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
- 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien
- 2 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 5 geplette witte peperkorrels
- Zout
-
Bereiding:- Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook
- Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken
- Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes
- Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan
- Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven
- Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper