aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 bosduif

    • 1 prei

    • 2 stengels bleekselderij

    • 2 wortelen

    • 1 grote ui

    • 8 spruitjes

    • 1/2 selderijknol

    • 1 blad savooiekool

    • 2 eetlepels arachide- of maisolie

    • 500 gr platte runderbeenderen

    • 1 takje tijm

    • 1 blaadje laurier

    • 1 teentje knoflook

    • Boter

    • Peper

    • Zout

  • Bereiding:


    • Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken

    • Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken

    • Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen

    • Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee

    • Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout

    • Bevochtig met 2 liter water en laat ca. 3 uur zachtjes sudderen

    • Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes

    • Was de spruitjes en snijd ze in vieren

    • Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes

    • Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten

    • Smelt 40 gr boter en stoof de groenten

    • Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar

    • Breng op smaak met peper en zout

    • Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep