aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 bosduif -
1 prei -
2 stengels bleekselderij -
2 wortelen -
1 grote ui -
8 spruitjes -
1/2 selderijknol -
1 blad savooiekool -
2 eetlepels arachide- of maisolie -
500 gr platte runderbeenderen -
1 takje tijm -
1 blaadje laurier -
1 teentje knoflook -
Boter -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken -
Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken -
Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen -
Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee -
Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout -
Bevochtig met 2 liter water en laat ca. 3 uur zachtjes sudderen -
Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes -
Was de spruitjes en snijd ze in vieren -
Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes -
Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten -
Smelt 40 gr boter en stoof de groenten -
Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar -
Breng op smaak met peper en zout -
Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep
-