-
Ingrediënten- 150 gr suiker
- 3 eetlepels water
- Boter naar smaak
-
Bereiding:- Doe de suiker met het water in een steelpan en laat hem op laag vuur
smelten - Spoel intussen een vel boterhampapier met koud water af en leg het op
een tafel of het aanrecht - Besmeer de borstplaatvorm met boter en leg hem deze op het
boterhampapier - Roer met een houten lepel door de suikermassa
- Laat de lepel, als de suiker is gesmolten, uitdruppelen terwijl u de
pan van het vuur haalt; trekt de laatste druppel een dun draadje, dan is
het mengsel goed van dikte; zo niet, laat dan nog heel even koken en
controleer de laatste druppel weer - Neem de pan van het vuur en blijf flink roeren tot de massa iets dikker
begint te worden – dit is ook te horen aan het iets krassende geluid dat de
lepel in de pan gaat maken - Schenk het mengsel in de voorbereide borstplaatvorm en laat de
borstplaat afkoelen - Zet de vorm na ± 1/2 uur op zijn kant en neem hem na nog een
tijdje voorzichtig van de borstplaat - Laat de borstplaat helemaal koud worden
- Koffieborstplaat:
- Roer in plaats van water 3 eetlepels sterk gezette koffie door 1 portie
borstplaat - Notenborstplaat:
- Voeg, als het mengsel goed van dikte is, 2 eetlepels gemengde gehakte
noten bij 1 portie borstplaat en garneer de borstplaat met enkele hele
nootjes - Chocoladeborstplaat:
- Maak 1 portie borstplaat en meng de suiker met 1 1/2 afgestreken
eetlepel cacao - Ga verder te werk als bij het basisrecept is beschreven
- De laatste druppel van de lepel trekt nu snel achter elkaar 3 korte
draadjes
- Doe de suiker met het water in een steelpan en laat hem op laag vuur