• Ingrediënten

    • 150 gr suiker
    • 3 eetlepels water
    • Boter naar smaak


  • Bereiding:

    • Doe de suiker met het water in een steelpan en laat hem op laag vuur
      smelten
    • Spoel intussen een vel boterhampapier met koud water af en leg het op
      een tafel of het aanrecht
    • Besmeer de borstplaatvorm met boter en leg hem deze op het
      boterhampapier
    • Roer met een houten lepel door de suikermassa
    • Laat de lepel, als de suiker is gesmolten, uitdruppelen terwijl u de
      pan van het vuur haalt; trekt de laatste druppel een dun draadje, dan is
      het mengsel goed van dikte; zo niet, laat dan nog heel even koken en
      controleer de laatste druppel weer
    • Neem de pan van het vuur en blijf flink roeren tot de massa iets dikker
      begint te worden – dit is ook te horen aan het iets krassende geluid dat de
      lepel in de pan gaat maken
    • Schenk het mengsel in de voorbereide borstplaatvorm en laat de
      borstplaat afkoelen
    • Zet de vorm na ± 1/2 uur op zijn kant en neem hem na nog een
      tijdje voorzichtig van de borstplaat
    • Laat de borstplaat helemaal koud worden
    • Koffieborstplaat:
    • Roer in plaats van water 3 eetlepels sterk gezette koffie door 1 portie
      borstplaat
    • Notenborstplaat:
    • Voeg, als het mengsel goed van dikte is, 2 eetlepels gemengde gehakte
      noten bij 1 portie borstplaat en garneer de borstplaat met enkele hele
      nootjes
    • Chocoladeborstplaat:
    • Maak 1 portie borstplaat en meng de suiker met 1 1/2 afgestreken
      eetlepel cacao
    • Ga verder te werk als bij het basisrecept is beschreven
    • De laatste druppel van de lepel trekt nu snel achter elkaar 3 korte
      draadjes