Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 haringen
- 1 courgette
- 1 tomaat
- 100 gr gekookte aardappelen
- 1/2 krop eikenbladsla
- 1 bosje bieslook
- Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- Zout
- Versgemalen peper
- 5 eetlepels zonnebloemolie
-
Bereiding:- Verdeel de haringen in de lengte in 2 filets en snijd deze weer in reepjes van 1 1/2 cm
- Was de courgette en de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes
- Ontvel de tomaat door hem 10 seconden in kokend water te houden
- Snijd hem in vieren en daarna in blokjes
- Was de sla en slinger hem droog
- Verdeel de sla in kleine stukjes en vermeng die met de overige ingrediënten
- Snijd het bieslook in stukjes van 2-3 cm
- Maak de vinaigrette door eerst de sojasaus, de azijn, peper en zout door elkaar te roeren en dan de olie geleidelijk al kloppend met een garde toe te voegen
- Giet dit over de salade en laat 1 uur intrekken