Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 haringen
    • 1 courgette
    • 1 tomaat
    • 100 gr gekookte aardappelen
    • 1/2 krop eikenbladsla
    • 1 bosje bieslook
    • Voor de vinaigrette:
    • 1 eetlepel lichte sojasaus
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 5 eetlepels zonnebloemolie


  • Bereiding:

    • Verdeel de haringen in de lengte in 2 filets en snijd deze weer in reepjes van 1 1/2 cm
    • Was de courgette en de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes
    • Ontvel de tomaat door hem 10 seconden in kokend water te houden
    • Snijd hem in vieren en daarna in blokjes
    • Was de sla en slinger hem droog
    • Verdeel de sla in kleine stukjes en vermeng die met de overige ingrediënten
    • Snijd het bieslook in stukjes van 2-3 cm
    • Maak de vinaigrette door eerst de sojasaus, de azijn, peper en zout door elkaar te roeren en dan de olie geleidelijk al kloppend met een garde toe te voegen
    • Giet dit over de salade en laat 1 uur intrekken