Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 1/2 liter bouillon
- 3 grote aardappelen
- 250 gr witte of bruine gedroogde bonen
- 3 uien
- 2 preien
- 50 gr vetstof
- 1 selderij
- Peper
- Zout
- Bonenkruid (takje of een mespunt)
- 2 sneden doorregen spek
-
Bereiding:- Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week
- Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken
- Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken
- Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui
- Laat de geweekte bonen koken met het weekwater
- Voeg eventueel nog water bij
- Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook
alles gaar - Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken
- Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze
- Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep