Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 1/2 liter bouillon
    • 3 grote aardappelen
    • 250 gr witte of bruine gedroogde bonen
    • 3 uien
    • 2 preien
    • 50 gr vetstof
    • 1 selderij
    • Peper
    • Zout
    • Bonenkruid (takje of een mespunt)
    • 2 sneden doorregen spek


  • Bereiding:

    • Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week
    • Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken
    • Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken
    • Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui
    • Laat de geweekte bonen koken met het weekwater
    • Voeg eventueel nog water bij
    • Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook
      alles gaar
    • Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken
    • Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze
    • Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep