• IngrediĆ«nten:


    • 250 gr zwarte bonen

    • 50 gr gedroogde garnalen (oedang kering)

    • 1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui

    • Zout

    • Peper

    • 1 dl olijf- of zonnebloemolie

  • Bereiding:


    • Week de zwarte bonen een nachtje in ruim koud water

    • Kook de bonen in het weekwater in 1 uur niet geheel gaar

    • Laat de bonen uitlekken

    • Week de gedroogde garnalen 30 minuten in ruim koud water

    • Laat de garnalen uitlekken

    • Pureer de bonen met de garnalen en de stukken ui in een foodprocessor of andere keukenmachine

    • Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper

    • Verhit de olie in een grote koekepan

    • Voeg het bonenmengsel eetlepelgewijs toe en bak de koekjes bij matige hitte 4 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn

    • Laat de bonen-garnalenkoekjes uitlekken op keukenpapier

    • Serveer de koekjes niet geheel afgekoeld en geef er pepersaus bij