-
Ingrediënten:-
250 gr zwarte bonen -
50 gr gedroogde garnalen (oedang kering) -
1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui -
Zout -
Peper -
1 dl olijf- of zonnebloemolie
-
-
Bereiding:-
Week de zwarte bonen een nachtje in ruim koud water -
Kook de bonen in het weekwater in 1 uur niet geheel gaar -
Laat de bonen uitlekken -
Week de gedroogde garnalen 30 minuten in ruim koud water -
Laat de garnalen uitlekken -
Pureer de bonen met de garnalen en de stukken ui in een foodprocessor of andere keukenmachine -
Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper -
Verhit de olie in een grote koekepan -
Voeg het bonenmengsel eetlepelgewijs toe en bak de koekjes bij matige hitte 4 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn -
Laat de bonen-garnalenkoekjes uitlekken op keukenpapier -
Serveer de koekjes niet geheel afgekoeld en geef er pepersaus bij
-