aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr -
1 dl grapefruitsap -
Het sap van 1/2 limoen -
2 teentjes knoflook -
1 sjalotje -
3/4 dl olijfolie -
1 eetlepel sherry -
1 eetlepel gembersiroop -
Mespunt komijn -
1 theelepel oregano -
Sesamolie -
100 gr chorizo-worst aan een stukje -
Een dikke plak ham van 100 gr -
50 gr pimento-olijven -
1 kleine (rode) ui -
1/4 groene en 1/4 rode paprika -
1 beschuit -
1 ei -
1 blik tomaatstukjes met vocht -
4 grote aardappelen -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit de pers, het fijngehakte sjalotje, 3/4 dl
olijfolie, de sherry, gembersiroop, komijn en oregano -
Dep het vlees de volgende dag droog -
Haal voor de vulling de chorizo-worst uit het velletje en hak die met de ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken fijn -
Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor -
Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade -
Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren dicht, braad het in 1/2 dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt
30 minuten verder -
Voeg de tomaatstukjes met het vocht, 1/2 dl marinadevocht en het laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 1 1/2 uur braden -
Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na 3/4 uur bij het vlees in de saus -
Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde) boterbonen
-