Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 750 gram sukadelappen, in stukken
    • 200 gram ontbijtspek in reepjes
    • 2 grote uien, in stukken
    • 250 gram kleine champignons
    • 12 zure zilveruitjes, in vieren gesneden
    • 7,5 dl rode wijn
    • 1 tl tijm
    • 1 blaadje laurier
    • 3 peterseliestelen
    • 3 el peterselie, fijngesneden
    • zout, peper


  • Bereiding:

    • Verhit wat olijfolie en bak hierin het spek krokant
    • Schep het spek uit de pan en bak hierin het vlees rondom bruin
    • Schep het vlees ook uit de pan en bak hierin de uien
    • Doe het spek en vlees er weer bij en voeg peper en zout toe
    • Verwarm de wijn en schenk dit over het vlees
    • Voeg eventueel nog wat heet water toe zodat het vlees onder water staat
    • Leg de tijm, laurier en peterseliestelen in de pan en laat het gerecht met de deksel op de pan ┬▒ 4 uur stoven
    • Haal daarna het vlees uit de pan, en hou deze apart
    • Kook de ‘saus’ in tot ongeveer 1/2, en voeg daarna het vlees weer toe
    • Bak met wat olijfolie de champignons aan en voeg toe aan het gerecht, samen met de zilveruitjes
    • Laat alles nog een klein half uurtje pruttelen
    • Bestrooi met de peterselie