Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gram sukadelappen, in stukken
- 200 gram ontbijtspek in reepjes
- 2 grote uien, in stukken
- 250 gram kleine champignons
- 12 zure zilveruitjes, in vieren gesneden
- 7,5 dl rode wijn
- 1 tl tijm
- 1 blaadje laurier
- 3 peterseliestelen
- 3 el peterselie, fijngesneden
- zout, peper
-
Bereiding:- Verhit wat olijfolie en bak hierin het spek krokant
- Schep het spek uit de pan en bak hierin het vlees rondom bruin
- Schep het vlees ook uit de pan en bak hierin de uien
- Doe het spek en vlees er weer bij en voeg peper en zout toe
- Verwarm de wijn en schenk dit over het vlees
- Voeg eventueel nog wat heet water toe zodat het vlees onder water staat
- Leg de tijm, laurier en peterseliestelen in de pan en laat het gerecht met de deksel op de pan ± 4 uur stoven
- Haal daarna het vlees uit de pan, en hou deze apart
- Kook de ‘saus’ in tot ongeveer 1/2, en voeg daarna het vlees weer toe
- Bak met wat olijfolie de champignons aan en voeg toe aan het gerecht, samen met de zilveruitjes
- Laat alles nog een klein half uurtje pruttelen
- Bestrooi met de peterselie