Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 uien
- 2 preien
- 6 wortelen
- Het binnenste van een witte kool
- 1 kleine knolselderij
- 8 radijsjes
- 4 aardappelen
- 2 liter bouillon
- Peper
- Zout
- Kruidentuiltje
- 1 theelepel suiker
- 25 gr gehakte peterselie
- Broodstengels of geroosterd brood
- Boter
- Nootmuskaat
-
Bereiding:- Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken
- Was de witte kool en snijd hem in stukken
- Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
- Verwijder het loof van de radijsjes en was ze
- Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken
- Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de
kokende bouillon - Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje
- Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep
- De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en
bestrooid met een weinig nootmuskaat