Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 uien
    • 2 preien
    • 6 wortelen
    • Het binnenste van een witte kool
    • 1 kleine knolselderij
    • 8 radijsjes
    • 4 aardappelen
    • 2 liter bouillon
    • Peper
    • Zout
    • Kruidentuiltje
    • 1 theelepel suiker
    • 25 gr gehakte peterselie
    • Broodstengels of geroosterd brood
    • Boter
    • Nootmuskaat


  • Bereiding:

    • Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken
    • Was de witte kool en snijd hem in stukken
    • Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
    • Verwijder het loof van de radijsjes en was ze
    • Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken
    • Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de
      kokende bouillon
    • Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje
    • Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep
    • De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en
      bestrooid met een weinig nootmuskaat