Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg kruimige aardappelen
- Zout
- 600 gr boerenkool
- 1 ui
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 bakje kastanjechampignons
- 150 gr gezouten cashewnoten
- 1 eetlepel boter
- 1 dl melk
- 1 eetlepel mosterd
- Peper
- 50 gr geraspte oude kaas
-
Bereiding:- Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in
± 30 minuten gaar - Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de
oesterzwammen en de kastanjechampignons - Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn
- Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn
- Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat
- Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor
en breng op smaak met peper en zout
- Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in