Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
    • Zout
    • 600 gr boerenkool
    • 1 ui
    • 1 bakje oesterzwammen
    • 1 bakje kastanjechampignons
    • 150 gr gezouten cashewnoten
    • 1 eetlepel boter
    • 1 dl melk
    • 1 eetlepel mosterd
    • Peper
    • 50 gr geraspte oude kaas


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in
      ± 30 minuten gaar
    • Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de
      oesterzwammen en de kastanjechampignons
    • Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn
    • Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn
    • Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat
    • Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor
      en breng op smaak met peper en zout