Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- 1 zak panklare boerenkool
- Zout
- 1 magere rookworst
- 3/4 dl halfvolle melk
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels currysaus
- Peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
- Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken
- Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen
- Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar
- Neem de rookworst uit de pan
- Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn
- Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door
- Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper
- Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop
- Lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur