Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • 1 zak panklare boerenkool
    • Zout
    • 1 magere rookworst
    • 3/4 dl halfvolle melk
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels azijn
    • 2 eetlepels currysaus
    • Peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
    • Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken
    • Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen
    • Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar
    • Neem de rookworst uit de pan
    • Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn
    • Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door
    • Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper
    • Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop
    • Lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur