Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 1 1/4 kg aardappelen
    • 200 gr belegen kaas
    • 200 gr spekreepjes
    • 650 gr panklare boerenkool
    • 1 1/2 dl halfvolle melk
    • 2 eetlepels grove mosterd
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Schil en was de aardappelen
    • Snijd de kaas in kleine blokjes
    • Bak het spek in een droge koekenpan knapperig en verkruimel het
    • Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ┬▒ 30 minuten gaar en giet het kooknat af
    • Verwarm de melk met de mosterd
    • Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe
    • Schep de kaasblokjes door de stamppot
    • Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over