Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 250 gram belegen boeren goudse kaas
    • 200 gram jonge of licht belegen boeren goudse kaas met komijn
    • 1/3 knolselderij, schoongemaakt
    • 1 eetlepel limoensap
    • zout
    • 4 bleekselderijstengels, in smalle boogjes gesneden
    • witte peper uit de molen
    • 1 dl creme fraiche
    • 2 eetlepels mayonaise
    • anderhalve eetlepel mosterd
    • 1 kropsla, bladeren in stukjes gescheurd
    • 100 gram walnoten, in stukjes gebroken


  • Bereiding:

    • Snij beide kaassoorten in smalle reepjes (lucifers)
    • Snijd de knolselderij eveneens in smalle reepjes
    • Zet ze op met ruim kokend water waaraan limoensap en wat zout is toegevoegd
    • Laat de knolselderij 5 minuten koken, stort ze daarna op een zeef en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen
    • Doe hetzelfde met de in smalle boogjes gesneden bleekselderij
    • Voeg aan het kookwater wat zout toe
    • Laat de boogjes eveneens 5 minuten koken
    • Schep in een kom beide kaassoorten, knol en bleekselderij luchtig door elkaar
    • Klop de creme fraiche even flink op
    • Spatel de mayonaise erdoor en voeg de mosterd en eventueel wat zour en peper toe
    • Verdeel de sla als bedjes op de borden
    • Schep de salade in het midden er op
    • Schep op elke salade 1 eetlepel mosterdsaus
    • Strooi de walnoten over de salades
    • Geef de rest van de mosterdsaus apart in een sauskom bij