Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gram belegen boeren goudse kaas
- 200 gram jonge of licht belegen boeren goudse kaas met komijn
- 1/3 knolselderij, schoongemaakt
- 1 eetlepel limoensap
- zout
- 4 bleekselderijstengels, in smalle boogjes gesneden
- witte peper uit de molen
- 1 dl creme fraiche
- 2 eetlepels mayonaise
- anderhalve eetlepel mosterd
- 1 kropsla, bladeren in stukjes gescheurd
- 100 gram walnoten, in stukjes gebroken
-
Bereiding:- Snij beide kaassoorten in smalle reepjes (lucifers)
- Snijd de knolselderij eveneens in smalle reepjes
- Zet ze op met ruim kokend water waaraan limoensap en wat zout is toegevoegd
- Laat de knolselderij 5 minuten koken, stort ze daarna op een zeef en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen
- Doe hetzelfde met de in smalle boogjes gesneden bleekselderij
- Voeg aan het kookwater wat zout toe
- Laat de boogjes eveneens 5 minuten koken
- Schep in een kom beide kaassoorten, knol en bleekselderij luchtig door elkaar
- Klop de creme fraiche even flink op
- Spatel de mayonaise erdoor en voeg de mosterd en eventueel wat zour en peper toe
- Verdeel de sla als bedjes op de borden
- Schep de salade in het midden er op
- Schep op elke salade 1 eetlepel mosterdsaus
- Strooi de walnoten over de salades
- Geef de rest van de mosterdsaus apart in een sauskom bij