Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg geschilde aardappelen
- 75 gr boter
- 1/8 liter Bulgaarse yoghurt
- Zout
- Peper
- 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 450 gr gesneden andijvie
- 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite
- Gefruite uitjes (Conimex)
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en
giet ze af - Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn
- Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie
en de spekjes door de aardappelpuree - Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken
- Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op
de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door - Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en