Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen
    • 75 gr boter
    • 1/8 liter Bulgaarse yoghurt
    • Zout
    • Peper
    • 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
    • 450 gr gesneden andijvie
    • 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite
    • Gefruite uitjes (Conimex)


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en
      giet ze af
    • Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn
    • Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie
      en de spekjes door de aardappelpuree
    • Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken
    • Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op
      de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door
    • Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd