Aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
200 g hele boekweit -
1/2 rode en 1/2 groene paprika -
2 sjalotjes -
Zonnebloemolie -
150 g cashewnoten -
2 eetlepels krenten -
3 eetlepels tarwekiemen -
2 eetlepels boter -
Snufje tijm en nootmuskaat -
Scheutje tamari -
Paneermeel -
Botervlokken
-
-
Bereiding:
-
Kook de boekweit ongeveer 20 minuten in water (in de verhouding 1:2) -
Ze is dan gaar maar niet droog -
Boekweit, op deze manier gekookt, blijft wat vochtig omdat de gluten erin
ontbreken -
Voor dit recept is vochtige boekweit heel geschikt -
Verwijder van de paprika’s de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees
in stukjes -
Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze met de paprikasnippers in wat olie
goudbruin -
Hak de noten klein -
Doe alle ingrediënten samen in een kom met uitzondering van het paneermeel
en de boter -
Maak er een homogene massa van en proef of de smaak pittig genoeg is -
Zo niet, doe er dan een of ander smaakje bij -
Leg de massa in een beboterde ovenschaal, bestrooi de bovenkant met paneermeel
en leg er wat vlokken boter op -
Dek de schaal eventueel af met een deksel of een vel beboterd vetvrij papier -
Zet de schaal nu in een oven van 200 ° (gasovenstand 4) en laat de
pâté er -
minstens 45 minuten in staan -
Vergeet niet een bakje water in de oven te zetten tegen het uitdrogen -
Haal de laatste 10 minuten het deksel of het stukje papier weg, zodat er een
korstje kan ontstaan -
Laat de pâté daarna uitdampen en snijd hem in plakken
-