Aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 200 g hele boekweit

    • 1/2 rode en 1/2 groene paprika

    • 2 sjalotjes

    • Zonnebloemolie

    • 150 g cashewnoten

    • 2 eetlepels krenten

    • 3 eetlepels tarwekiemen

    • 2 eetlepels boter

    • Snufje tijm en nootmuskaat

    • Scheutje tamari

    • Paneermeel

    • Botervlokken



  • Bereiding:


    • Kook de boekweit ongeveer 20 minuten in water (in de verhouding 1:2)

    • Ze is dan gaar maar niet droog

    • Boekweit, op deze manier gekookt, blijft wat vochtig omdat de gluten erin
      ontbreken

    • Voor dit recept is vochtige boekweit heel geschikt

    • Verwijder van de paprika’s de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees
      in stukjes

    • Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze met de paprikasnippers in wat olie
      goudbruin

    • Hak de noten klein

    • Doe alle ingrediënten samen in een kom met uitzondering van het paneermeel
      en de boter

    • Maak er een homogene massa van en proef of de smaak pittig genoeg is

    • Zo niet, doe er dan een of ander smaakje bij

    • Leg de massa in een beboterde ovenschaal, bestrooi de bovenkant met paneermeel
      en leg er wat vlokken boter op

    • Dek de schaal eventueel af met een deksel of een vel beboterd vetvrij papier

    • Zet de schaal nu in een oven van 200 ° (gasovenstand 4) en laat de
      pâté er

    • minstens 45 minuten in staan

    • Vergeet niet een bakje water in de oven te zetten tegen het uitdrogen

    • Haal de laatste 10 minuten het deksel of het stukje papier weg, zodat er een
      korstje kan ontstaan

    • Laat de pâté daarna uitdampen en snijd hem in plakken