Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 75 – 100 gram boekweitmeel
    • 2 eieren
    • Mespunt zout
    • 1/4 liter melk
    • 200 gram magere kwark
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 klein potje kersen zonder pit
    • 1 eetlepel maïzena
    • Boter om in te bakken
    • 1 glaasje kersenlikeur


  • Bereiding:

    • Maak een dun beslag van boekweitmeel, eieren, zout en melk
    • Smelt in een kleine koekenpan een stukje boter en doe er een juslepel beslag in
    • Draai met de pan tot de hele bodem bedekt is en bak het flensje aan beide kanten mooi bruin
    • Op een verwarmde schaal overdoen en warm houden
    • Bak zo tot alle beslag op is
    • Laat de kersen uitlekken en vang het nat op
    • Maak het in een pannetje warm; schenk de kersenlikeur erbij en bind het met wat aangemaakte maïzena
    • Vermeng de kersen met de kwark en wat suiker
    • Schep een deel van deze vulling op elk flensje en rol ze op
    • Leg ze netjes naast elkaar op een verwarmde schaal en giet er de kersensaus over
    • Meteen opdienen