Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 75 – 100 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- Mespunt zout
- 1/4 liter melk
- 200 gram magere kwark
- 2 eetlepels suiker
- 1 klein potje kersen zonder pit
- 1 eetlepel maïzena
- Boter om in te bakken
- 1 glaasje kersenlikeur
-
Bereiding:- Maak een dun beslag van boekweitmeel, eieren, zout en melk
- Smelt in een kleine koekenpan een stukje boter en doe er een juslepel beslag in
- Draai met de pan tot de hele bodem bedekt is en bak het flensje aan beide kanten mooi bruin
- Op een verwarmde schaal overdoen en warm houden
- Bak zo tot alle beslag op is
- Laat de kersen uitlekken en vang het nat op
- Maak het in een pannetje warm; schenk de kersenlikeur erbij en bind het met wat aangemaakte maïzena
- Vermeng de kersen met de kwark en wat suiker
- Schep een deel van deze vulling op elk flensje en rol ze op
- Leg ze netjes naast elkaar op een verwarmde schaal en giet er de kersensaus over
- Meteen opdienen