Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 400 gr kruimige aardappelen
- Zout
- 300 gr panklare snijbonen
- 2 braadworstjes
- 25 gr boter
- 1 potje witte bonen (350 gr)
- 1/4 dl melk
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
- Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout
in ± 15 minuten gaar - Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes in ± 10
minuten bruin en gaar - Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat
ze goed uitlekken - Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper
fijn - Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng
op smaak met zout en peper - Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop