Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 400 gr kruimige aardappelen
    • Zout
    • 300 gr panklare snijbonen
    • 2 braadworstjes
    • 25 gr boter
    • 1 potje witte bonen (350 gr)
    • 1/4 dl melk


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
    • Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout
      in ± 15 minuten gaar
    • Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in
    • Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes in ± 10
      minuten bruin en gaar
    • Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat
      ze goed uitlekken
    • Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper
      fijn
    • Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
    • Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng
      op smaak met zout en peper
    • Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop