Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 1 bloemkool in roosjes
- 80 gr boter
- 75 gr grofgehakte en 4 hele walnoten
- 30 gr bloem
- 2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
- 1/2 eetlepel zoete sojasaus (ketjap manis)
- 1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- 1 eetlepel fijngesneden selderij
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat
ze uitlekken - Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten
- Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen
- Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook
- Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken
- Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de
sojasaus op smaak - Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de
stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak - Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp
van 2 messen tot een driehoek - Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus