Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 bloemkool in roosjes
    • 80 gr boter
    • 75 gr grofgehakte en 4 hele walnoten
    • 30 gr bloem
    • 2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
    • 1/2 eetlepel zoete sojasaus (ketjap manis)
    • 1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
    • 1 eetlepel fijngesneden selderij


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat
      ze uitlekken
    • Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten
    • Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen
    • Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook
    • Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken
    • Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de
      sojasaus op smaak
    • Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de
      stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak
    • Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp
      van 2 messen tot een driehoek
    • Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus