Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 bleekselderij
    • 1 grote bloemkool
    • 2 uien
    • 1 groene sla
    • 50 gr kervel
    • 80 gr boter
    • 2 of 3 grote aardappelen
    • Peper
    • Zout
    • Bouillon of water met een bouillonblokje


  • Bereiding:

    • Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten
    • Overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje, voeg de aardappelen toe,
      breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden
    • Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar
    • Hak de kervel fijn
    • Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout
    • Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel