aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 blinde vinken

    • 1 flesje (25 cm) trappist

    • Klontje boter

    • 1 grote ui

    • 2 teentjes knoflook

    • Peper

    • Zout

    • Laurier

    • 2 eetlepels room

    • 2 dl tomatensaus

    • 250 g champignons


  • Bereiding:


    • Pel en hak de ui en het knoflook fijn

    • Fruit deze in de pan met een klontje boter, peper en zout

    • Laat daarna de blinde vinken enkele minuten daarin aanbraden en overgiet ze vervolgens met de trappist

    • Dek de pan af en laat het geheel 40 min verder stoven op een zacht vuur met de laurier

    • Maak ondertussen de champignons proper en versnij deze in ringen en bak ze aan in de pan met wat boter, peper en zout

    • Na de gaartijd, haal de blinde vinken uit de pan en voeg de tomatensaus toe en de room

    • Laat nog eventjes inkoken

    • Serveer op warme border: de gebakken vinken, daarrond de tomatensaus en de gebakken champignons

    • Dien op met gekookte aardappelen