aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 blinde vinken -
1 flesje (25 cm) trappist -
Klontje boter -
1 grote ui -
2 teentjes knoflook -
Peper -
Zout -
Laurier -
2 eetlepels room -
2 dl tomatensaus -
250 g champignons
-
-
Bereiding:-
Pel en hak de ui en het knoflook fijn -
Fruit deze in de pan met een klontje boter, peper en zout -
Laat daarna de blinde vinken enkele minuten daarin aanbraden en overgiet ze vervolgens met de trappist -
Dek de pan af en laat het geheel 40 min verder stoven op een zacht vuur met de laurier -
Maak ondertussen de champignons proper en versnij deze in ringen en bak ze aan in de pan met wat boter, peper en zout -
Na de gaartijd, haal de blinde vinken uit de pan en voeg de tomatensaus toe en de room -
Laat nog eventjes inkoken -
Serveer op warme border: de gebakken vinken, daarrond de tomatensaus en de gebakken champignons -
Dien op met gekookte aardappelen
-