Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 12 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
    • 1 losgeklopt ei
    • 35 gr boter
    • 35 gr bloem
    • 2 1/2 dl melk
    • 1 uitgeperst teentje knoflook
    • 175 gr Quornstukjes
    • 100 gr Magor (= een kaas. Ook wel te koop als ‘Gormas’) in blokjes
    • 2 eetlepels slagroom
    • 1/2 eetlepel Pernod
    • Zout
    • Peper
    • 2 1/2 dl Italiaanse tomatensaus (pot)
    • 2 ontvelde tomaten in blokjes
    • 2 eetlepels gemarineerde paprika (potje, bijvoorbeeld Grand’Italia)
    • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
    • Een ronde uitsteekvorm van ± 9 cm
    • Een steruitsteekvorm van ± 8 cm
    • Een met bakpapier beklede bakplaat


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met water
    • Steek uit 4 andere deegplakjes met een vormpje een rondje (deze worden niet gebruikt)
    • Leg deze plakjes op de eerste deegplakjes en druk de randen aan
    • Maak in de overige 4 deegplakjes met de steruitsteekvorm een afdruk en leg de plakjes op
      de deegstapeltjes; druk ze licht aan
    • Laat de deegbakjes ± 30 minuten in de koelkast rusten
    • Bak de deegbakjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar
    • Ragoût:
    • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die al roerend 3 minuten garen
    • Roer er de melk door
    • Roer de knoflook, de Quorn en de Magor door de saus, verwarm de saus goed en breng
      haar op smaak met de Pernod, zout en peper
    • Verwarm de tomatensaus en roer er de tomaat, de paprika en het basilicum door
    • Snijd de sterren voorzichtig uit de bakjes
    • Vul de bakjes met de ragoût en dek ze met een ster af
    • Zet de bakjes op de borden, schep de tomatensaus ernaast en garneer met de
      pijnboompitten en de basilicumblaadjes