Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 12 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 35 gr boter
- 35 gr bloem
- 2 1/2 dl melk
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 175 gr Quornstukjes
- 100 gr Magor (= een kaas. Ook wel te koop als ‘Gormas’) in blokjes
- 2 eetlepels slagroom
- 1/2 eetlepel Pernod
- Zout
- Peper
- 2 1/2 dl Italiaanse tomatensaus (pot)
- 2 ontvelde tomaten in blokjes
- 2 eetlepels gemarineerde paprika (potje, bijvoorbeeld Grand’Italia)
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- Een ronde uitsteekvorm van ± 9 cm
- Een steruitsteekvorm van ± 8 cm
- Een met bakpapier beklede bakplaat
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met water
- Steek uit 4 andere deegplakjes met een vormpje een rondje (deze worden niet gebruikt)
- Leg deze plakjes op de eerste deegplakjes en druk de randen aan
- Maak in de overige 4 deegplakjes met de steruitsteekvorm een afdruk en leg de plakjes op
de deegstapeltjes; druk ze licht aan - Laat de deegbakjes ± 30 minuten in de koelkast rusten
- Bak de deegbakjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar
- Ragoût:
- Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die al roerend 3 minuten garen
- Roer er de melk door
- Roer de knoflook, de Quorn en de Magor door de saus, verwarm de saus goed en breng
haar op smaak met de Pernod, zout en peper - Verwarm de tomatensaus en roer er de tomaat, de paprika en het basilicum door
- Snijd de sterren voorzichtig uit de bakjes
- Vul de bakjes met de ragoût en dek ze met een ster af
- Zet de bakjes op de borden, schep de tomatensaus ernaast en garneer met de
pijnboompitten en de basilicumblaadjes