Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • 300 gr koolrabi
    • Zout
    • 1 geraspte appel
    • 3 eetlepels umer
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 uien
    • 2 eetlepels olie
    • 4 tartaartjes
    • Peper
    • 400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in
      wat water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door
    • Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1
      eetlepel olie glazig
    • Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan
      beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout
    • Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen
    • Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes