Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- 300 gr koolrabi
- Zout
- 1 geraspte appel
- 3 eetlepels umer
- 1 theelepel kaneel
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 4 tartaartjes
- Peper
- 400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt
-
Bereiding:- Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in
wat water met zout in ± 25 minuten gaar - Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door
- Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1
eetlepel olie glazig - Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan
beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout - Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen
- Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes
- Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in