Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 dunne prei
    • 500 gr gekookte bietjes
    • 1 takje tijm
    • 3 dl melk
    • 1 pakje aardappelpuree (of zelf maken)
    • 25 gr boter
    • 300 gr grillworst


  • Bereiding:

    • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes
    • Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes
    • Ris de tijmblaadjes boven een kopje van het takje
    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    • Maak met de melk aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de
      verpakking
    • Schep er de preiringetjes, de bietjes de boter en de tijm door en warm
      het geheel al omscheppend op matig vuur 5 minuten goed door
    • Snijd de grillworst in plakken en leg die op de grillplaat
    • Schuif de plaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst in 3
      minuten goudbruin; keer de plakjes halverwege
    • Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs
      op